Plastic knoopzakjes op de rol… Echt waar?... ken je die?

peretasjesEen vriend heeft me uitgedaagd om iets nuttigs te typen over kunststof markttasjes. Nu moet u weten toen mij dit werd gevraagd had ik geen flauw idee waar dit over ging. Ja zeg nu zelf, een plastic tas is een plastic tas. Je komt op de Haagse markt en je koopt sinaasappels of zo en ze stoppen het in zo’n wit plastic markttasje maar dan blijkt bij nadere analyse van een webwinkel die dit soort plastic tasjes levert dat het waarachtig de vorm heeft van een shirt. Dus een hemddraagtasje is hoe het heet.

 

 

Bedrukte hemdtassen


Toen ik zo zat te kijken blijkt dat dit soort hemddraagtasje ook verkrijgbaar is als bedrukte hemddraagtassen en hemddraagtassen die transparant zijn en ik besefte later dat die dingen ook nog op een rol zitten. Nu kwam ik laatst op de markt en had trek in peertjes en de slimmerik die me de peertjes verkocht had het ineens over een peretasje. Waarop ik opmerkte: je kan fruit toch eigenlijk niet in zo’n chemisch kunststof hemddraagtasje stoppen? Ja ik wist nu hoe het heet. Dat is toch eigenlijk onfris? Waarop de goochemerd me wist te vertellen: Nee meneertje, deze peren knoopzakjes zijn biologische hemdtassen. Ik moest er wel om lachen ‘biologisch plastic’. Het moet toch niet gekker worden. Maar hedentendage moet alles biologisch worden, dus wie weet kunnen ze ooit plastic peretasjes ontwerpen die biologisch chemisch zijn vervaardigd en ook afbreekbaar zijn in de natuur.Science fiction schrijvers hebben in het verleden met hun verhalen toekomstbeelden gegenereerd die jaren later ook zich dicht de realiteit benaderen. Dus waarom niet en was deze koop hier marktkoopman een verborgen ziener die aan zijn water voelt dat biologische hemdtassen realiteit gaan worden. Het beste wat ik nu kan doen is het hergebruiken als ik de peren schil, want dat doe ik altijd. Ik hou niet van die schillen, je weet maar nooit wat er allemaal op zit. Is het geen onkruidverdelgingsmiddel, dan kan het aangetast zijn door de luchtverontreiniging.

Door over dit thema te schrijven ben ik toch weer iets wijzer geworden over het bestaan van de knoopzakjes, waar ik in het verleden werkelijk nog nooit een moment over had nagedacht en het naar alle aannemelijkheid ook op zeer korte periode weer ga vergeten.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Plastic knoopzakjes op de rol… Echt waar?... ken je die?”

Leave a Reply

Gravatar